Programmet er klart!

Melamartnan gjennomføres i år 6.-8. oktober.

Vi kan tilby et mangfoldig og spennende program til årets Melamartna. Programkomiteen og den lokalhistoriske komiteen har vevd sammen program fra morgen til kveld – med stor variasjon og noe for alle aldersgrupper. Nytt av året er at martnan åpnes torsdag kveld – med påfølgende konsert med Tone Lian i Øverteltet.

Lokalhistorien, bakgrunnen henta fra den gamle Melamartnan og den tida den «levde i» er basisen for alt vi gjør i den moderne martnan, og de historiske vandringene er den røde tråden som har vært med helt siden den første moderne martnan i 2008. Som alltid er det Kåre Skarland og Sverre Johannes Rygh som er fortellerne, godt assistert av hele 45 skuespillere som fordeler seg på seks ulike opptrinn under vegs.

Lokalhistorien blir også fortalt gjennom skolebarnas tablåer både fredag og lørdag formiddag, og i år er det også gitt rom for to historiske foredrag på Melasalen – om Overhallsrevolusjonen og hva so rørte seg  politisk og i samfunnet for øvrig på slutten av 1800-tallet og fram mot unionsoppløsninga, fortalt av historiker Øystein Idsø Viken som skriver bind tre av Namdalens historie. Dessuten et innslag om «den besynderlige mand» Hans Barlien ved Carl Ivar Storøy.

Det blir sceneprogram  på dagtid i Øverteltet. Fredag med konsert med skoleelever fra grunnskolen og Olav Duun videregående skole, lørdag med familiekonsert med Mandarinsaft og jubileumsshow med tryllekunstneren Roger Skar. Fredagskvelden blir et gjensyn med Melagutan, med gjester, mens festfolket lørdag skal underholdes av Melens egen stjerne, Jonas Rygh Ledang og stadig mer kjente B-gjengen fra Bindal.

Nytt av året er ettermiddagsdans på Melasalen – en time med gammeldans både fra musikerne og på dansegolvet.

Ellers blir det småkonserter, buskspell, dragoner, utstillinger og aktiviteter for små og store – pluss handel, god mat og prat.

Se hele programmet under knappen «Program»