Utstillere 2022

Årets utstillere er å treffe i Fjøset på Mælen gård (Nedre Hallvardmo) – i ulike rom og med ulike uttrykksformer.

I Galleri Siloene er det overhallakunstneren Karin Svarliaunet som skal fylle den ene siloen med sine akrylmalerier. Hun er fersk som kunstner, men har oppnådd stor anerkjennelse for sine kunstverk. Her forteller hun selv om utstillinga:

I den andre siloen presenterer Norsk folkedraktforum i Nord-Trøndelag  sin utstilling av gamle hodeplagg – ei utstilling som har vært på vandring i fylket, blant annet på Namdalsmuseet, og viser ulik hodepynt som har vært i bruk i regionen i tidsperioden 1750-1900.

Keramikeren Liv Aursand har vært fast utstiller på Melamartnan med Stabburet som base. I år er dette flyttet og uaktuelt som utstillingsrom. Liv har derfor tilhold i Rasprommet, mellom siloene og kafeen i Fjøset. Her stiller hun ut sine keramiske krukker, kopper og fat, i tillegg til at hun hvert år lager en versjon av Melakruset, som er eksklusivt for martnan – som martnasminne og samleobjekt.

På Lemmen blir det fotoutstilling med Olemartin Evensen. Han bor på Abelvær, men har tidligere vært lærer i Overhalla. Han har gjennom alle år vært en ivrig fotograf og har hatt flere utstillinger – og har også deltatt på Melamartnan tidligere.

Foto: Liv Bjørvik