Torsdag kveld kl. 20.00-21.30: Tone Lian med band.

Tone Lian var kultursjef i Overhalla kommune tidlig på 2000-tallet. I 2006 tok hun initiativet til å reetablere Melamartnan og fikk ei gruppe sammen med seg som forberedte og gjennomførte den første moderne martnan i 2008.

Årets Melamartna tjuvstarter torsdag kveld, 6. oktober, med offisiell åpning av martnan utendørs – og konsert i Øverteltet med Tone med musikere. TONE med musikere har lenge vært aktive på hver sin front i musikkmiljøet rundt Overhalla/Namsos, og gleder seg nå stort til å spille på Melamartnan. Repertoaret er allsidig, med innslag av både soul, country og pop.

Tone er utdannet sangpedagog og har de senere åra arbeidet som sanglærer på Musikk-, dans og drama på Olav Duun videregående skole. Parallelt har hun dirigert Ranum sangforening i mange år – og satt opp flotte forestillinger sammen med koret. Tone har ikke før nå trådt fram som soloartist, men satte opp en konsert i fjøset på Fru Opdals gårdshotell i april – til stormende jubel fra de frammøtte.

Programkomiteen i Melamartnan ønsket å ha en ren konsert som innledning på årets martna – og valget falt ganske naturlig på Tone og hennes musikanter. De som har opplevd aktørene før, garanterer en flott musikkopplevelse.

Medvirkende:

Tone Lian

Julie Sæter Laupstad

Stig Hollup

Sivert Breivikås

Håvard Solum

 

Fredag formiddag 11.30-12.30 Konsert i Øverteltet

Elever fra musikk-, dans og drama fra Olav Duun videregående skole spiller i Øverteltet fredag formiddag.

Vg3 ved musikk, dans og drama er en livlig, sammenspleiset og musikalsk gjeng! De har mange oppdrag for tida, blant annet er de på turne hos noen av distriktets grunnskoler, og de har stadig spillejobber gjennom ungdomsbedrifta si Andante Elegante. Fredag 7.10 kl. 11.30 spiller de i Øverteltet på Melamartnan.

 

Fredag kveld 21.00-01.00 Fest i Øverteltet med Melagutan og krydder

Melagutan satte stemninga i festlokaler i hele Namdalen fra siste halvdel av 1970-tallet. Videre opp gjennom årene har alle medlemmer vært aktive i andre band eller i annen sammensetninger. Fredagskvelden på Melamartnan samles Melagutan og diverse andre sammensetninger igjen – og har siden tidlig i sommer ligget i hardtrening for å gjenskape stemning og kriblende dansefot slik de gjorde for flere tiår tilbake.

Melagutan består av Jan Arne Opdal, Snorre Homstad, Bengt Åge Nordbakk og Tor Erling Sundsvik – og har fått med seg John Samuel Håpnes som var medlem i Bengt Åges. Dette var et band med utspring fra Melagutan.

Dessuten får vi et gjensyn med Føstkompaniet. To av medlemmene fra Melagutan var med og startet dette bandet som gikk under navnet Barmix. Bandet består i dag av Sverre Johannes Rygh, Erling Vik og brødrene Roger og Robin Angelo.

I løpet av kvelden blir det også innslag med ungguttene Joakim Opdal og Odd Andre Amdal.

Det vi bli servert variert dansemusikk der Barmix sannsynligvis starter ballet med en del Shadows og kanskje noen dansbare låter fra The Beatles. Deretter går Melagutan på scenen og sørger for ren dansebandmusikk, og litt country, samt ren gammeldansmusikk. Melagutan stråler av muligheten for å gjenskape en god, gammeldags dansefest med variert repertoar og håper publikum benytter muligheten for skikkelig «hæla i taket»-stemning.

Lørdag formiddag kl 12.00-12.45 Mandarinsaft i Øverteltet

Lørdag på dagtid kan du få med deg en godbit i Øverteltet når «Mandarinsaft» opptrer med en konsert for små og store.

I oktober 2022 gir bandet Mandarinsaft ut sin nye barneplate Puteslott, som er en spennende oppfølger til den Spellemann-nominerte plata «Mandarinsaft – på vei te en venn». Denne var nominert til Spellemann i klassen barnemusikk i 2019.

Bli med på en frisk og fantasifull releasekonsert, der du blir kjent med bandets lekne  musikkunivers – og kanskje får du se den skumleste dinosauren av dem alle … Spinosaurus!

Mandarinsaft består av overhallingen Even Jenssen (gitar, trommer og vokal), Bendik Ulla (gitar og vokal), Johannes Kuvås (bass) og Anders Brønstad (elgitar). Det artigste disse karene  vet, er å glede små og store tilhørere og sette fantasien i sving.

Lørdag kl. 15.00-15.45 Familieshow med Roger Skar, Øverteltet

Roger Skar har i 30 år laget show for små og store. Familieshowet lørdag ettermiddag vil være et «sammensurium» av gamle og nye innslag fra karrieren, og som alltid legger Roger vekt på at dette skal være et show for hele familien, der barn og voksne opplever hyggelige ting sammen. – Det skaper de beste minnene! slår han fast. De som møter opp i Øverteltet kan forvente komikk, høyt tempo, galskap, latterkick, munter musikk og magiske opplevelser. Se hva han sier sjøl:

Lørdag kl. 16.00-17.00 Minikonsert i Melasalen med Koreill og Karens Karma

Karens Karma består av Karen Marte Saur (fløyte/sang), Hallgeir Almvik (gitar/sang) og Dagfinn Johansen (bass/sang).

Trioen har spilt sammen de siste seks årene. Hallgeir har laget melodier til mange tekster skrevet av Jon Hildrum. En del av disse er med på gruppens spilleliste. Gruppen spiller også låter hentet fra Beatles, The Kinks, Ole Paus, Norah Jones, Elton John med flere. Medlemmene i gruppen er bosatt i Namsos og Overhalla.

Koreill er ei vokalgruppe som har sunget sammen i 25 år. I løpet av disse årene har vi hatt stor glede av å lage konserter og forestillinger for både voksne og barn.  Vi har hatt våre egne produksjoner, men også  samarbeidet med andre kor, grupper og profesjonelle musikere og instruktører. En mangeårig tradisjon er vår Luciakonsert i Ranem kirke.

Det er sangglede som står i sentrum for oss, og vi tenker at det er helse i hver tone! Koreill håper å se deg på konserten vår i Melasalen lørdag 8. okt. kl. 1600.

Lørdag kl. 21.00-01.00 Fest i Øverteltet med Jonas Ledang med band og B-gjengen.

Trekkplaster på hjemmebane

Jonas Ledang, 2021. Foto: Marthe A. Vannebo

Jonas Ledang er vokst opp på Mælen gård, eller Nedre Hallvardmo som gården hette gjennom årtiene med den gamle Melamartnan. Slik har Jonas fått med seg den moderne martnan helt fra oppstarten i 2006. Og i år er han ett av trekkplastrene til lørdagsfesten – bokstavelig talt på hjemmebane.

Jonas har lenge blitt spådd til å bli en av de neste store artistene fra Trøndelag. Med sin særegne stemme, poetiske tekster og ekthet er musikeren fra Melen på vei til å slå seg opp som en av landets mest spennende artister i sin sjanger. Platedebuten «Information Therapy» kom i 2020 og fikk strålende anmeldelser og ble feiret med slippkonsert på Byscenen under Trondheim Calling før pandemien inntraff. Når han nå er tilbake med ny musikk er det i form av oppfølgingsalbumet «The Heart is a Lonely Hunter». Den luftige synth-produksjonen fra debutplaten er nå byttet ut med et mer organisk lydbilde hvor Ledangs lyriske overskudd og teft for gode melodier kommer enda mer til sin rett.

I 2018 var Jonas en av de nominerte til Adresseavisens årlige prisutdeling Ut-Awards i kategorien «Årets mest lovende artist». Han har siden blitt tildelt Sparebank 1 SMNs talentstipend og Trøndelag fylkeskommunes kunst- og kulturstipend. I tillegg til egen solokarriere har han også bidratt som låtskriver og musiker for andre artister, blant annet med låten «Heartland» på Ida Jenshus’ album «From This Day On». Med både utseende og vesen hadde Jonas Ledang glidd rett inn i musikkmiljøet på vestkysten i USA på 70-tallet (eller i Prudence), og noe av det som har gitt han sitt stadig voksende publikum er evnen å blande det nostalgiske med det nyskapende. For å låne en linje fra iTromsø’s anmeldelse av debutplaten: «Gubberock 2.0? Tiden er nå!».

Jonas har vært svært ønsket av namdalingene til årets martna – og lørdagskvelden blir det et eget sett med Jonas og hans band.

B-Gjengen tar lørdagskvelden

B-Gjengen fra Bindal med sine sju musikere tar hånd om lørdagskvelden i Øverteltet. B-Gjengen er kjent som et band som alltid løfter stemninga, holder høyt tempo og griper tak i ethvert publikum. Bandet spiller en miks av eget materiale og coverlåter og i eget og andres materiale er hovedprioriteten å få fram de allsangvennlige refrengene.

Bandet består av Dag Christer Brønmo, vokalist, Hans Otto Helstad, gitar, Tom Rune Helstad, gitar, Kenneth Thomassen, trommer, Jørund Lislien, bass, Tor Håkon Hanssen, keyboards og Ole Bjørn Nygård Berg, gitar.

Bandet hadde sin spede begynnelse i 2015 og var i starten et rent coverband som i all hovedsak skulle løfte takene på puber og festlokaler. Det gikk mye i Åge, Dum Dum Boys og en del amerikansk country og blues. Etter hvert begynte bassist Lislien å sysle med egne tekster og melodier, og i 2017 slapp de sin første singel «Blikket» i samarbeid med Vega Media. 2018 bød på «Taushet» og «Sjå snø», og i april 2019 kom låta «Bare du». «Blikket» spilles jevnlig på NRK P1 og i desember 2018 var B-Gjengen Ukas artist i NRK Nordland. Sommeren 2020 kom låta «Det Umulige» som er streama over 200.000 ganger på Spotify.