Melamartnan kan i år tilby en virkelig godbit – en martnastallerken med lokale råvarer/produkter, satt sammen av Liverten i Lierne til «en smak av Namdalen».
Hele 2022 har vært preget av at Trøndelag er europeisk gastronomiregion, med massevis av lokale og regionale markeringer. Det lokale vertskap og lokale produsenter er særlig framhevet gjennom året. Magne deltok i Trøndersk Matfestival i Trondheim og enda flere i det desentraliserte «..Et sted nær deg» rett etter matfestivalen. Mange namdalsprodukter er blitt promotert, og Liverten fikk også pris på Trøndersk Matfestival for sitt pekkabrød.
Følgende produkter får du på martnastallerkenen:
- Badsturøkt skinke fra Li-Snadder
- Spekepølse fra Leksås, Brattlia eller andre i Namdalen
- Roastbiff av elg fra Lierne Viltforedling
- Einerrøkt Blåfjell-røye fra Li-Snadder
- Gammel-Erik, ost fra Gammel-Erik i Namsskogan
- Potetsalat a la Liverten
- Eggerøre med egg fra Murumoen gård
- Salat-crispi, råkost eller tilsvarende
- Steinovnbakt pekkabrød
Martnastallerkenen får du kjøpe i Øverteltet og Nerteltet, der det også er kaffe- og kakesalg (svele og vokkofuri). Også i Kafe Fjøset og på Melasalen er det salg av kaffe med tilbehør.
I tillegg blir det Melaøl fra Eldhuset gårdsbryggeri å få kjøpt – som godt tilbehør.