Lokal bokhandel og spennende utstillinger

Lokal bokhandel og spennende utstillinger
I samarbeid med Namdal historielag etableres en liten, eksklusiv bokhandel i garderoben på Melasalen under årets Melamartna. En stor del av historielagas arbeid handler om å formidle, både muntlig og skriftlig, lokal historie fra lagas nedslagsfelt.
Namdal historielag har invitert lokallaga med på å etablere en liten bokhandel der lokale bøker og skrifter kan selges. Primært gjelder dette lokalhistoriske publikasjoner, men kan også være andre, lokale bøker.
Det tas også sikte på å få til en bokprat med aktuelle forfattere lørdag formiddag.
De to tårnsiloene på Mælen gård fant tidlig «sin plass» da den moderne Melamartnan ble etablert. Martnaskomiteen ønsket en utstilllingsplass, og de to siloene ble rigget for utstillinger. Her har mangt et bilde skiftet eier.
I år er det Karin Svarliaunet og Geir Solstad som skal vise fram sine bilder. Karin var utstiller også i 2022 som ganske ny, lokal kunstner og fikk svært god respons. Geir Solstad har bodd i Oslo i 50 år, men er oppvokst på Solstad/Melen og gleder seg til å komme tilbake med sine bilder. Han hadde utstilling på Haugum Mølle i fjor og fikk svært gode tilbakemeldinger på denne.
I Rasprommet, mellom siloene og Kafe Fjøset, blir det keramikk ved Liv Aursand og foto ved Fred og Fredrik Strømme. Liv har (som vanlig) laget «melakrus» som selges eksklusivt under martnan – et samleobjekt som har gått igjen siden 2008 da den moderne martnan kom i gang igjen. Pluss at hun vil stille ut andre keramikkgjenstander. Far og sønn Strømme driver begge med foto og hadde gode opplevelser som utstillere på martnan for noen år siden.
Alle utstillinger i Siloen og rasprommet er salgsutstillinger.
I Melasalen (inngangen og storsalen) vil Renate Giskås Brønstad stille ut bilder som ble tatt til Liv Marit Idsøs bok med kvinneportretter. Dette er ikke en salgsutstilling.