Vi trenger landbruksmaskiner og utstyr til utstilling!

LANDBRUKSMASKINER OG -UTSTYR FØR OG NÅ

Melamartnan har eksistert siden begynnelsen på 1600-tallet og det aller meste er endret fra den gangen til nå.

Melamartnan 2024 ønsker å lage ei utstilling med landbruksutstyr- og maskiner som er brukt på gårdene i området opp gjennom åra. I disse ligger det utrolig mye historie – og ganske sikkert masse slit. I samarbeid med Overhalla bondelag (som sprer informasjonen) gjennomfører martnan denne utstillinga – men vi trenger noe å vise fram! Så til bønder og gårdeiere rundt om i Overhalla, og eventuelt nabokommuner, går herved oppfordringa om å pusse støvet av slåmaskiner, slepriver, potetopptakere, melkeutstyr, bekkvogner, gammeltraktorer og andre små og store gårdsredskaper.

Vi tror dette kan framkalle mye nostalgi – og sikkert utvidet kunnskap til unge generasjoner om hva som måtte til i drifta av en gård. Kanskje skal vi for kontrastens og utviklingas skyld også vise fram noe av det utstyret vi bruker i dag?  Og er det noen fra den eldre garde som kan tenke seg å være til stede på utstillinga og fortelle om utstyret til dem som kommer innom, hadde det vært strålende.

Vi trenger å få oversikt over mulige utstillingsgjenstander slik at vi får sortert det utstyret og maskkinene i ei fin utstilling. Vi trenger litt kort informasjon om navn på gjenstanden, hvor og når den har vært i bruk og til hvilket formål. Og selvsagt hvem som leverer gjenstanden.

Når vi får oversikt over gjenstandene, setter vi en dato for levering. Gjenstandene må leveres og hentes av den enkelte som eier dem.

Meld inn gjenstander til ragnar.prestvik@ntebb.no, tlf 913 08 579 eller på messenger hva du kan bidra med til utstillinga innen 20. september. Husk å oppgi kontaktinformasjon.

 

Martnaskomiteen