Dragonene kommer til Melamartnan. Kommer du?

På Melamartnan i 2016 og 2018 har publikum blitt kjent med dragoner, soldater til hest, som har deltatt med innslag i historisk vandring og med egne oppvisninger. Overhallingen Arne Carolius Hagerup er en av aktørene i gruppen av dragoner som har deltatt.

I år kommer de tilbake, og i tillegg til å bidra på ett av stoppestedene under historisk vandring, skal gruppen med hester, ryttere og fotsoldater også ha egne oppvisninger på Martnasøyra/Nergata både fredag og lørdag ettermiddag.

Dragonene var infanterisoldater som brukte hester for mobilitet, men steg av for å kjempe til fots. Fra begynnelsen av 1600-tallet og framover (den tidlige Melamartnans tid) ble dragoner i økende grad også ansatt som kavaleri trent for kamp med sverd og skytevåpen fra hesteryggen. Dragonregimenter etablert i de fleste europeiske hærer i løpet av 1600- og begynnelsen av 1700-tallet; de ga større mobilitet enn vanlig infanteri, men var langt rimeligere enn kavaleri.