Dragonene og militærliv på 1800-tallet

dragon

Ytre farer truet også på 1700- og 1800- tallet og i år kan du møte dragonene Tore Kielland Gransæther og Arne C. Hagerup med sine stolte gangere Faustino og Poseidon. Se dragonene svinge sabelen mot tvilsomme rotfrukter og plukke mål i strak galopp. Og slå av en prat med rytterkrigerne som er kommet for å verve nye soldater. Her er det tidsriktige uniformer, militært utstyr, blankvåpen og svartkrutt våpen fra perioden, og mulighet for både prøving og litt testing… Vakthold på Melen under martnan var et militært anliggende og militæret hadde ansvaret for dette. Visste du at Overhalla hadde et eget kompani? Med infanteri, jegere og eget skiløperkorps. Kom å hør Tore Kielland Gransæther fortelle mer om dette og militærlivet i Overhalla på 1700- og 1800-tallet..